Zorgkleding voor ziekenhuizen

Nowtex is gespecialiseerd in het vervaardigen en leveren van kwalitatief hoogwaardige zorgkleding aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen. We bieden niet alleen zorgkleding, maar ook bedrijfskleding voor andere functiegroepen aan.
We streven ernaar om onze klanten volledig te ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het bieden van zorg.

Op welke wijze kunnen wij ziekenhuizen ontzorgen op gebied van zorgkleding?

Dit doen wij door, met onze software partners, o.a. gebruik te maken van online bestelsystemen. Hiermee kunnen we via een OCI koppeling kunnen integreren in uw inkoopsoftware.
OCI staat voor Open Catalog Interface. Via deze koppeling logt u vanuit uw inkoopsysteem automatisch in op ons online bestelsysteem, en kan er direct besteld worden.
Verder kan er ook gekozen worden voor een koppeling met uw personeelsadministratie zodat medewerkers zelf kunnen bestellen.

Naast online bestelsystemen kunnen wij u ook ondersteunen met maatopnames op locatie, zodat we de juiste pasvorm kunnen garanderen.
Naast zorgkleding leveren wij ook bedrijfskleding voor diverse functiegroepen, waaronder receptie, horeca, technische medewerkers, thuiszorg en OK-kleding.

Bespreek uw wensen voor Ziekenhuis Zorgkleding

Ziekenhuizen

Wat voor zorgkleding wordt er gedragen in ziekenhuizen?

Er zijn verschillende soorten zorgkleding die in ziekenhuizen worden gedragen. Veel voorkomende kledingstukken zijn zorgjasjes, ook wel bekend als tunieken, en bijpassende broeken. Daarnaast wordt er in zorginstellingen vaak gebruik gemaakt van labjassen evenals OK kleding. Ziekenhuizen kiezen vaak voor custom made zorgkleding met een uitstraling die aansluit bij de visie en missie van de organisatie. Hiermee kunnen ze een herkenbare en professionele uitstraling creëren.

Naast zorgkleding wordt er ook vaak gebruik gemaakt van bedrijfskleding voor de overige functiegroepen.

Wat is het verschil tussen standaard- en custom made zorgkleding?

Er zijn twee soorten zorgkleding beschikbaar: standaard zorgkleding en custom made zorgkleding.
Standaard zorgkleding is een product dat standaard op voorraad ligt en achteraf voorzien wordt van een logo. Deze kledingstukken hebben vaak bestaande kleurcombinaties en zijn daardoor snel leverbaar.
Custom made zorgkleding wordt speciaal geproduceerd voor het ziekenhuis. Dit gebeurt in samenwerking met één van onze specialisten, om zo een kledinglijn samen te stellen die volledig aansluit op de missie en visie van de organisatie. Custom made zorgkleding is dan ook een perfecte manier om onderscheid te maken en een herkenbare en professionele uitstraling te creëren

Waar moet zorgkleding in ziekenhuizen aan voldoen?

Een belangrijke bron van richtlijnen voor zorgkleding in ziekenhuizen zijn de WIP richtlijnen.
WIP staat voor Werkgroep Infectiepreventie, en deze organisatie geeft aanbevelingen voor de preventie van infecties in zorginstellingen. De WIP richtlijnen bevatten gedetailleerde informatie over de vereisten voor zorgkleding in verschillende situaties en omgevingen.

Een belangrijk aspect van de WIP richtlijnen is de indeling van kleding in verschillende risicocategorieën. Deze categorieën variëren van laag tot hoog risico, afhankelijk van de aard van het werk en de mate van blootstelling aan infectieuze agentia. Voor elke categorie zijn specifieke eisen opgesteld voor de materialen, ontwerpen en reiniging van de kleding.

Daarnaast bevat de WIP richtlijnen ook aanbevelingen voor het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zoals handschoenen, schorten en maskers. Deze PBM's zijn ontworpen om het risico op besmetting verder te verminderen en zijn vaak vereist bij het werken met hoogrisicopatiënten.

Naast de WIP richtlijnen is het uiteraard belangrijk dat de kleding comfortabel zit en gebruiksvriendelijk is. Hierin adviseren wij u graag!

Wat voor zorgkleding wordt er gebruikt op een kinderafdeling?

Nowtex biedt ook speciale zorgkleding aan voor kinderafdelingen in ziekenhuizen. In ziekenhuizen wordt er extra geïnvesteerd in de sfeer op de kinderafdeling, omdat het voor kinderen al vervelend genoeg is om uit hun vertrouwde omgeving gehaald te worden.

De speciale zorgkleding voor de kinderafdeling speelt hierop in door leuke prints, cartoons of bijvoorbeeld superhelden te verwerken op het kledingstuk. Hierdoor krijgt de zorgkleding een speelse uitstraling die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

De kinderen voelen zich hierdoor meer op hun gemak en de sfeer op de kinderafdeling wordt verbeterd. Met de speciale zorgkleding van Nowtex op de kinderafdeling kan de zorg voor kinderen op een speelse en positieve manier benaderd worden.

Kan zorgkleding van Nowtex gekocht worden via een wasserij?

Industriële wasserijen zijn essentieel voor het reinigen en onderhouden van grote hoeveelheden textiel, waaronder zorgkleding voor ziekenhuizen. Wij bieden wasserijen de mogelijkheid om zorgkleding rechtstreeks bij ons in te kopen.

Voor industriële wasserijen is het belangrijk dat de zorgkleding duurzaam is en bestand tegen intensief gebruik en veelvuldig wassen. Bij Nowtex wordt er daarom gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en verkleuring. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de wensen en eisen van de klant, zodat de zorgkleding volledig op maat gemaakt kan worden.

Het inkopen van zorgkleding bij Nowtex biedt industriële wasserijen vele voordelen. Zo kunnen ze rekenen op een betrouwbare levering van kwalitatieve zorgkleding en is er de mogelijkheid om op maat gemaakte kleding te bestellen. Bovendien beschikken wij over een eigen atelier in Nederland waardoor wij ook wasserijen kunnen ontzorgen.
Al met al is Nowtex een betrouwbare partner voor industriële wasserijen die op zoek zijn naar kwalitatieve zorgkleding. Door samen te werken met Nowtex kunnen zij hun klanten voorzien van schone en duurzame zorgkleding die voldoet aan alle benodigde eisen en richtlijnen.

Voor een goede werking van nowtex.nl maken wij gebruik van functionele cookies. Hierin wordt alleen informatie omtrent uw login opgeslagen, en alleen gebruikt voor de juiste werking op deze website. Zie onze privacy policy voor alle details.