Zorgkleding voor de ouderenzorg

Nowtex is trots op onze expertise en toewijding bij het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorgkleding voor de ouderenzorg. Als producent begrijpen we de specifieke behoeften en uitdagingen waar de ouderenzorgsector mee te maken heeft. Daarom werken we nauw samen met zorginstellingen en professionals om ervoor te zorgen dat onze kleding voldoet aan de hoogste normen op het gebied van comfort, hygiëne en veiligheid.

Op welke wijze kunnen wij de ouderenzorg ontzorgen op gebied van zorgkleding?

Dit doen wij door, met onze software partners, o.a. gebruik te maken van online bestelsystemen. Hiermee kunnen we via een OCI koppeling kunnen integreren in uw inkoopsoftware.
OCI staat voor Open Catalog Interface. Via deze koppeling logt u vanuit uw inkoopsysteem automatisch in op ons online bestelsysteem, en kan er direct besteld worden.
Verder kan er ook gekozen worden voor een koppeling met uw personeelsadministratie zodat medewerkers zelf kunnen bestellen.

Naast online bestelsystemen kunnen wij u ook ondersteunen met maatopnames op locatie, zodat we de juiste pasvorm kunnen garanderen.
Naast zorgkleding leveren wij ook bedrijfskleding voor diverse functiegroepen, waaronder receptie, horeca, technische medewerkers, thuiszorg en OK-kleding.

Bespreek uw wensen voor Zorgkleding in ouderenzorg

Ouderenzorg

Wat voor zorgkleding wordt er gedragen in de ouderenzorg?

Er zijn verschillende soorten zorgkleding die in de ouderenzorg worden gedragen. Veel voorkomende kledingstukken zijn zorgjasjes, ook wel bekend als tunieken, en bijpassende broeken. De zorgjasjes zijn uitgerust met speciale zakken om alle benodigde spullen gemakkelijk mee te nemen.

Binnen de ouderenzorg zien we een duidelijke verdeeldheid in de keuze voor zorgkleding. Sommige organisaties geven de voorkeur aan witte zorgkleding met een kleuraccent. Deze keuze is niet alleen hygiënisch, maar past ook goed bij de infectiepreventieprotocollen.
Andere instellingen kiezen juist voor een huiselijke uitstraling, en gaan ze voor gekleurde zorgkleding. Soms zelfs met een print. Nowtex is gespecialiseerd in het produceren van zorgkleding met hippe accentkleuren, prints en volledig gekleurde ontwerpen.

Naast zorgkleding leveren wij ook bedrijfskleding voor diverse functiegroepen binnen de ouderenzorg. Denk hierbij aan de receptie, horecamedewerkers of zelfs technische medewerkers

Wat is het verschil tussen standaard- en custom made zorgkleding?

Er zijn twee soorten zorgkleding beschikbaar: standaard zorgkleding en custom made zorgkleding.
Standaard zorgkleding is een product dat standaard op voorraad ligt en achteraf voorzien wordt van een logo. Deze kledingstukken hebben vaak bestaande kleurcombinaties en zijn daardoor snel leverbaar.
Custom made zorgkleding wordt speciaal geproduceerd voor de ouderenzorg en ziekenhuizen. Dit gebeurt in samenwerking met één van onze specialisten, om zo een kledinglijn samen te stellen die volledig aansluit op de missie en visie van de organisatie. Custom made zorgkleding is dan ook een perfecte manier om onderscheid te maken en een herkenbare en professionele uitstraling te creëren

Waar moet zorgkleding in de ouderenzorg aan voldoen?

Een belangrijke bron van richtlijnen voor zorgkleding in de ouderzorg zijn de WIP richtlijnen.
WIP staat voor Werkgroep Infectiepreventie, en deze organisatie geeft aanbevelingen voor de preventie van infecties in zorginstellingen. De WIP richtlijnen bevatten gedetailleerde informatie over de vereisten voor zorgkleding in verschillende situaties en omgevingen.
Zie voor meer informatie de website van het RIVM - WIP richtlijnen.

Een belangrijk aspect van de WIP richtlijnen is de indeling van kleding in verschillende risicocategorieën. Deze categorieën variëren van laag tot hoog risico, afhankelijk van de aard van het werk en de mate van blootstelling aan infectieuze agentia. Voor elke categorie zijn specifieke eisen opgesteld voor de materialen, ontwerpen en reiniging van de kleding.

Daarnaast bevat de WIP richtlijnen ook aanbevelingen voor het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zoals handschoenen, schorten en maskers. Deze PBM's zijn ontworpen om het risico op besmetting verder te verminderen en zijn vaak vereist bij het werken met hoogrisicopatiënten.

Naast de WIP richtlijnen is het uiteraard belangrijk dat de kleding comfortabel zit en gebruiksvriendelijk is. Hierin adviseren wij u graag!

Wat zijn de minimale bestelaantallen voor op maat gemaakte zorgkleding in de ouderenzorg?

Nowtex beschikt over een eigen productieatelier in Nederland. Hierdoor zijn wij in staat om zelfs in kleine aantallen op maat gemaakte zorgkleding te produceren. Dit maakt ons uniek en zeer flexibel!

Wat is de gemiddelde productietijd voor op maat gemaakte zorgkleding in de ouderenzorg?

De productietijd van onze op maat gemaakte zorgkleding hangt af van verschillende factoren. Wanneer we gebruik maken van halffabricaten welke we in ons eigen atelier assembleren, kan dit vaak al binnen 2 tot 3 weken worden gerealiseerd. Indien het gaat om een volledige productie, is de productietijd afhankelijk van de locatie. Bij productie in Nederland of andere landen binnen Europa, varieert de productietijd meestal tussen de 6-12 weken. Bij een productie buiten Europa loopt de productietijd op tot rond de 20 en 28 weken.

Voor een goede werking van nowtex.nl maken wij gebruik van functionele cookies. Hierin wordt alleen informatie omtrent uw login opgeslagen, en alleen gebruikt voor de juiste werking op deze website. Zie onze privacy policy voor alle details.