Zorgkleding voor de thuiszorg

Als producent van zorgkleding voor de thuiszorg, is Nowtex trots op haar expertise en toewijding aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. We begrijpen de specifieke behoeften en uitdagingen van de thuiszorgsector en werken nauw samen met zorginstellingen en professionals om ervoor te zorgen dat onze kleding voldoet aan de hoogste normen op het gebied van comfort, hygiëne en veiligheid.

Met zorg en vakmanschap vervaardigen of assembleren we onze kledingstukken deels in ons eigen atelier in Nederland. Kwaliteit en duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, omdat we beseffen dat zorgverleners moeten kunnen vertrouwen op duurzame en betrouwbare zorgkleding die bestand is tegen intensief gebruik en regelmatig wassen.

Duurzame zorgkleding

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. We maken zorgvuldige keuzes op het gebied van materialen en streven naar milieuvriendelijke oplossingen. Zo dragen we bij aan een gezonde en duurzame toekomst voor zowel de thuiszorgsector als het milieu.

Partner in zorgkleding voor de thuiszorg

Kies Nowtex als uw betrouwbare partner in zorgkleding voor de thuiszorg. Samen zetten we ons in voor kwaliteit, comfort en duurzaamheid, zodat zorgverleners zich kunnen richten op wat het belangrijkst is - het bieden van de best mogelijke zorg.
Naast zorgkleding voor in de thuiszorg hebben wij ook complete kledinglijnen voor ziekenhuizen en ouderenzorg.

Op welke wijze kunnen wij de Thuiszorg ontzorgen op gebied van zorgkleding?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner die uw thuiszorginstelling kan ontzorgen op het gebied van zorgkleding, dan bent u bij Nowtex aan het juiste adres. We begrijpen de unieke behoeften en uitdagingen van de thuiszorgsector en streven ernaar om een naadloze en efficiënte ervaring te bieden met behulp van diverse strategieën en samenwerkingen. Een van de manieren waarop we dit realiseren, is door gebruik te maken van online bestelsystemen met OCI koppelingen.
Deze geavanceerde technologie stelt uw medewerkers in staat om eenvoudig in te loggen op ons portal vanuit uw inkoopsysteem. Via dit systeem kunnen ze direct hun bestelling plaatsen, wat zorgt voor een soepel en gestroomlijnd bestelproces. Door de integratie met uw inkoopsoftware verloopt alles efficiënt en overzichtelijk.

Bij Nowtex gaan we verder dan alleen het leveren van zorgkleding aan uw thuiszorginstelling. We bieden ook de mogelijkheid om de kleding rechtstreeks naar huisadressen te versturen. Dit bespaart u tijd en moeite, aangezien de kleding direct bij uw medewerkers wordt afgeleverd. Hierdoor kunnen zij snel en gemakkelijk over de benodigde kleding beschikken, zonder extra logistieke inspanningen van uw kant.

Naast online bestelsystemen kunnen wij u ook ondersteunen met maatopnames op locatie, zodat we de juiste pasvorm kunnen garanderen.
Naast zorgkleding leveren wij ook bedrijfskleding voor diverse functiegroepen, waaronder receptie, horeca, technische medewerkers, ouderenzorg, ziekenhuizen en OK-kleding.

Neem contact met ons op

Ziekenhuizen

Wat voor zorgkleding wordt er gedragen in de Thuiszorg?

Er zijn verschillende soorten zorgkleding die in de thuiszorg worden gedragen. Veel voorkomende kledingstukken zijn zorgjasjes, ook wel bekend als tunieken, en bijpassende broeken. Thuiszorg instellingen kiezen vaak voor custom made zorgkleding met een uitstraling die aansluit bij de visie en missie van de organisatie. Hiermee kunnen ze een herkenbare en professionele uitstraling creëren.

Naast zorgkleding wordt er ook vaak gebruik gemaakt van bedrijfskleding voor de overige functiegroepen.

Waaraan moet zorgkleding in de thuiszorg voldoen?

In de thuiszorg worden zorgverleners geconfronteerd met diverse infectiepreventie-uitdagingen. Daarom zijn de richtlijnen van de WIP van groot belang bij het selecteren en dragen van zorgkleding in deze setting.
WIP staat voor Werkgroep Infectiepreventie, en deze organisatie geeft aanbevelingen voor de preventie van infecties in zorginstellingen. De WIP richtlijnen bevatten gedetailleerde informatie over de vereisten voor zorgkleding in verschillende situaties en omgevingen.

De WIP richtlijnen voor zorgkleding in de thuiszorg benadrukken het belang van hygiëne en infectiepreventie. Een mogelijke optie die wordt aangeraden is het gebruik van witte kleding met accentkleuren. Witte kleding draagt bij aan een hygiënische uitstraling en vergemakkelijkt het opmerken van eventuele verontreinigingen, wat essentieel is voor het handhaven van de hoge hygiënestandaarden binnen de thuiszorg.

Naast de WIP richtlijnen is het uiteraard belangrijk dat de kleding comfortabel zit en gebruiksvriendelijk is. Hierin adviseren wij u graag!

Voor een goede werking van nowtex.nl maken wij gebruik van functionele cookies. Hierin wordt alleen informatie omtrent uw login opgeslagen, en alleen gebruikt voor de juiste werking op deze website. Zie onze privacy policy voor alle details.