Zorgkleding voor dames en heren in verschillende kleuren en prints

Zorgkleding dames en heren

Er zijn vele benamingen en synoniemen voor zorgkleding zoals medische kleding, tandarts kleding, chirugische kleding en ziekenhuis uniform. Uiteraard verwijzen ze allen naar kleding welke wordt gebruikt in de zorg of medische beroepen. Ieder beroep heeft z'n eigen specifieke kleding kenmerken of details. Op deze pagina willen we je zoveel als mogelijk informatie geven over zorgkleding.

Zorgkleding voor dames

Zorgkleding dames

Zorgkleding voor dames verdiend bij NOWTEX extra aandacht. De zorgkleding lijn bestaat uit zorgjasjes en broeken. De zorgjasjes zijn getailleerd en vallen hierdoor heel mooi. De naden en details zijn perfect afgewerkt.

De zorgjasjes zijn verkrijgbaar met 24 accentkleuren, waardoor er dus altijd wel een kleur is die bij je past. Heb je toch een afwijkend kleur nodig? Of wil je een afbeelding als accent laten plaatsen? Ook dit is geen probleem!

De zorgjasjes zijn beschikbaar in de maten XS - 3XL, en de broeken in 34 - 52.

Bekijk het assortiment dames zorgkleding

Zorgkleding voor heren

Zorgkleding heren

De zorgkleding voor heren valt soepel en geeft veel bewegingsvrijheid. Ook deze kledinglijn bestaat uit zorgjasjes en broeken. Naast een perfecte afwerking van naden en details, is de kleding ook van hoge kwaliteit.

De zorgjasjes zijn verkrijgbaar met 24 accentkleuren, waardoor er dus altijd wel een kleur is die bij je past. Heb je toch een afwijkend kleur nodig? Of wil je een afbeelding als accent laten plaatsen? Ook dit is geen probleem!

De zorgjasjes zijn beschikbaar in de maten XS - 4XL, en de broeken in 44 - 62.

Bekijk het assortiment heren zorgkleding

Wat is zorgkleding?

Zorgkleding is kleding dat speciaal gemaakt is voor beroepen in de zorg.
Deze kleding heeft verschillende functies. Zorgkleding zorgt bijvoorbeeld voor herkenbaarheid, het beschermt de medewerker tegen vuil en zorgt voor opbergruimte zodat alle benodigde spullen binnen handbereik zijn. Zorgkleding kan vaak industrieel gewassen worden op 60 graden waardoor het na iedere wasbeurt goed schoon wordt.

Waarom een uniform in de zorg?

Uniformen in de zorg schept herkenbaarheid voor cliënten.
Daarnaast beschermd het medewerkers tegen vuil en bacteriën. In zorgkleding zitten vaak veel zakken waardoor zorgverleners alle benodigde spullen binnen handbereik hebben. Voor werkgevers is herkenbare zorgkleding een manier om de organisatie te presenteren.

Welke kwaliteiten zorgkleding zijn er?

Zorgkleding is verkrijgbaar in allerlei verschillende kwaliteiten. In het kort leggen wij uit welke kwaliteiten het meest voorkomen en wat de eigenschappen zijn.
Wil je een advies speciaal voor jouw beroep? Neem dan gerust contact met ons op zodat we een passend advies kunnen geven.
 • Polyester/katoen
  Een blend van 65% polyester en 35% katoen is de meest voorkomende kwaliteit voor zorgkleding. Door gebruik te maken van een mix kan de kleding heet gewassen worden, waardoor het minder snel krimpt en kreukt dan bijvoorbeeld 100% katoen. Een nadeel van deze kwaliteit is dat het moeilijk te recyclen is en de productie van katoen belastend is voor het milieu. Daarnaast heeft de traditionele kwaliteit vaak geen rekbaar vermogen.
 • Gerecycled polyester/Lyocell
  Steeds vaker wordt de traditionele polyester/katoenen kwaliteit in zorgkleding vervangen voor gerecycled polyester met lyocell. Deze kwaliteit lijkt qua uitstraling op polyester katoen alleen heeft het vele voordelen!
  Lyocell heeft een verkoelende antibacteriële werking, droogt snel, voelt zacht aan en is ten opzichte van polyester/katoen minder belastend voor het milieu. Deze voordelen zorgen er voor dat het kledingstuk prettig draagt!
 • 2Life stretch PET-Polyester
  Tegenwoordig worden veel kledingstukken gemaakt van gerecycled polyester. Polyester kent veel goede eigenschappen. Polyester krimpt niet, voelt zacht aan, kreukt niet, verkleurd niet en is zeer slijtvast. In warme omstandigheden heeft polyester het voordeel dat het vocht niet opneemt maar afvoert naar buiten zodat het kan verdampen zonder dat het vlekken achterlaat.
  100% polyester doek is geschikt voor circulaire recycling. Polyester is verkrijgbaar in veel verschillende soorten waaronder rekbare varianten.
Wat is zorgkleding
Zorgkleding maten en afwerking

Welke maten zorgkleding zijn er?

Wanneer je als werkgever kiest voor een zorg uniform, dan is het belangrijk dat alle medewerkers het uniform passen; ongeacht zijn of haar kledingmaat. Helaas gebeurd het vaak dat medewerkers met een te grote of een te kleine kledingmaat niet gekleed kunnen worden in hetzelfde uniform. Als het aan ons ligt is dat niet meer nodig!

Kleine en grote maten zorgkleding kunnen wij zelf produceren in ons eigen atelier in Leeuwarden. Dit zorgt er voor dat alle (maar dan ook echt alle) medewerkers het uniform dragen!

Ons assortiment zorgkleding bestaat uit zorgjasjes (dames) in maat XS tot 3XL, en voor heren in XS tot 4XL.
De broeken hebben een standaard maat van 34 tot 52 (dames) en 44 tot 62 (heren). Deze maten zijn in ons atelies te vermaken in de gewenste maat en/of aanpassingen.

Hoe kun je zorgkleding wassen?

Zorgkleding is geschikt om warm tot heet gewassen te worden. Door het kledingstuk warm te wassen worden de bacteriën gedood zodat het kledingstuk hygiënisch blijft. Over het algemeen is dit minimaal 60 graden en soms zelfs 90 graden! In de binnenzijde van zorgkleding zit een waslabel waarin staat hoe warm de kleding gewassen kan worden.

Wil je de kleding laten reinigen door een professionele wasserij, informeer dan altijd of de kleding hiervoor geschikt is. In sommige gevallen moet de wasserij het droog- of wasproces aanpassen op het kledingstuk.

Wat zijn de WIP richtlijnen voor zorgkleding?

WIP staat voor Werkgroep Infectie Preventie.
WIP-richtlijnen zijn aanbevelingen voor preventie van infecties, en deze richtlijnen zijn opgesteld voor verschillende type zorginstellingen. Zo zijn er specifieke richtlijnen voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorginstellingen of bijvoorbeeld tandartspraktijken.
Wil je advies over de richtlijnen voor je organisatie? Dan kan één van onze specialisten je helpen bij het samenstellen van de juiste kledinglijn!

Wanneer is er sprake van duurzame zorgkleding?

Duurzame zorgkleding is een term die veel wordt gebruikt. Maar wanneer is er sprake van duurzame zorgkleding?
Vaak krijgen kledingstukken van gerecyclede materialen het label 'duurzaam'. Het is natuurlijk goed dat er gebruik gemaakt wordt van gerecyclede materialen, maar er zijn meer factoren die hierin een rol spelen. Wij stellen ook de vragen;
Waar is het doek gemaakt?
En waar wordt het gerecyclede doek geconfectioneerd tot zorgkleding?
Is er veel transport nodig geweest om het product te maken?

Wanneer is er nou echt sprake van een duurzaam product? In onze optiek is er sprake van een duurzaam product wanneer:
 • Het product gemaakt is van gerecyclede materialen
 • Deze gerecyclede materialen uit Europa komen
 • Er sprake is van een kwaliteitsproduct (goede levensduur)
 • Het producte binnen Europa geproduceerd is; het liefst in NL
 • Er sprake is van eerlijke prijzen en goede arbeidsomstandigheden
Ben je nieuwsgierig naar onze duurzame producten? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
WIP richtlijnen voor zorgkleding

Wat is een gemiddelde levertijd voor zorgkleding?

De levertijd van zorgkleding is afhankelijk van het type product.

Voorraad producten

Kies je voor een standaard voorraad product, dan bedraagt de levertijd ca. 1 werkweek.

Customized kleding

Hierbij gaat het om kleding dat standaard is en achteraf voorzien wordt van een print, borduring of bedrukking. Customized kleding leveren wij binnen 3 werkweken.

Custom-made kleding

Custom-made kleding is kleding dat speciaal voor jouw organisatie ontwikkeld wordt. Hierbij is in principe alles mogelijk alleen is de productietijd natuurlijk langer. Voor een custom-made productie hanteren wij 6 tot maximaal 12 werkweken.

Hoe maken wij custom made zorgkleding

Hoe maken wij custom-made zorgkleding?

Een eigen kledinglijn is natuurlijk de beste manier om je huisstijl terug te laten komen op de werkvloer!
Maar hoe komt zo'n unieke kledinglijn tot stand?

 • In een kennismakingsgesprek inventariseert onze specialist je wensen
 • Vervolgens vertaald onze design afdeling je wensen tot digitale schetsen
 • Deze schetsen worden samen met jou besproken
 • Op basis van de feedback produceren wij een finale schets
 • Na akkoord op de schets produceren wij een productiesample
 • Vervolgens kan de productie van je unieke kledinglijn beginnen!

Waar kun je NOWTEX zorgkleding kopen?

NOWTEX is uitsluitend verkrijgbaar via partners. NOWTEX beschikt landelijk over een netwerk van partner die gespecialiseerd zijn in het leveren van zorgkleding. Hierbij kun je denken aan een leverancier die jouw organisatie volledig kan ontzorgen d.m.v. pas sessies op locatie en online bestelsystemen. Of bijvoorbeeld een wasserij waar je de kleding kunt leasen.

Heb je interesse in onze producten?
Neem dan gerust contact met ons op zodat wij je kunnen matchen met de prefecte partner!

Kan zorgkleding ook hip zijn?

Ja zeker; tegenwoordig kan zorgkleding naast functioneel ook mooi en hip zijn!
Ons assortiment bestaat uit modellen met moderne pasvormen. Verder beschikken wij over moderne apparatuur waarmee we zorgkleding kunnen voorzien van kleuren of prints.
Wilt u bijvoorbeeld hippe zorgkleding met een leuk motief?
Geen probleem!

zorgkleding met een print

Zorgkleding met print

Door zorgkleding te voorzien van een print, kun je een gezellige huiselijke sfeer creëren binnen jouw organisatie. Wij beschikken over machines waarmee we custom-made prints kunnen verwerken in zorgkleding.

Hoe de print eruit ziet bepaald u helemaal zelf! Dit kan variëren van een bloemenprint tot een volledig dessin met je logo!

Zorgkleding voor op de kinderafdeling

Zorgkleding kinderafdeling

Op de kinderafdeling kan gebruik van de juiste uniformen veel verschil maken qua sfeer. Dragen de medewerkers witte uniformen of gekleurde zorgkleding met een vrolijke print?

Wij kunnen in kleine oplage zorgkleding produceren met een print die aansluit op de huisstijl van jouw organisatie, en goed past op de kinderafdeling!

Zorgkleding kleurgebruik

Zorgkleding kleurgebruik

Het kiezen van de juiste kleurstelling is belangrijk voor de uitstraling van het kledingstuk. De kleding moet natuurlijk aansluiten op de huisstijl van de organisatie.
Naast uitstraling zijn er meer punten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het is belangrijk dat vuil goed zichtbaar is en het kledingstuk überhaupt goed zichtbaar is voor de cliënt.
Wil je advies over de beste kleurstelling van je organisatie?
Onze specialisten adviseren je graag over kleurgebruik in zorgkleding.

Welke kleding draagt een tandarts?

Praktijkkleding voor tandartsen en assistenten is over het algemeen wit met een kleurafzetting. De reden dat deze kleding meestal wit is heeft te maken met de KNMT richtlijn
KNMT staat voor Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde. In de richtlijn van KNMT staat o.a. dat kleding:

 • licht van kleur moet zijn
 • korte mouwen moet hebben
 • op 60 graden gewassen moet worden
Tegenwoordig is er binnen de zorgkleding veel keuze voor tandartsen en assistenten. NOWTEX heeft een assortiment hippe modellen met 24 accentkleuren voorzien van een print of een logo.
Waar vroeger de kleding vaak wijd en simpel was, bestaan er tegenwoordig getailleerde modellen in verschillende kwaliteiten. Hierbij kun je denken aan gerecyclede materialen met een rekbaar vermogen.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Bekijk ons assortiment voor een overzicht van de beschikbare modellen.